Ελασσόνα

Η Ελασσόνα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες σειράς λόφων, στη νότια πλευρά του Ολύμπου.

Τη διασχίζει ο ποταμός Ελασσονίτης (ή Ελασσονίτικος) χωρίζοντάς την σε δύο μέρη, την παλιά πόλη που είναι χτισμένη στους πρόποδες του λόφου δυτικά του ποταμού και ονομάζεται Βαρόσι, και στη νέα πόλη που απλώνεται στην ανατολική όχθη του ποταμού. Τα δύο μέρη της πόλης συνδέονται από τρεις γέφυρες και ένα παλιό τοξωτό γεφύρι, που αποτελεί αξιοθέατο της πόλης.

Στην κορυφή του λόφου, στον οποίον βρισκότανε η Ακρόπολη της αρχαίας πόλης ΟΛΟΣΣΩΝ, δεσπόζει το μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, το οποίο αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο σημείο της πόλης. Το καθολικό του μοναστηριού είναι κτίσμα του 13ου αιώνα και αποτελεί το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοχή της Ελασσόνας, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο από την κεντρική προς στη βόρειο Ελλάδα, ενώνοντας οδικά τη Θεσσαλία με την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Απέχει 38 χλμ. από τη Λάρισα, 70 χλμ. από την Κατερίνη και 78 χλμ. από την Κοζάνη.

Η διαμονή στην Ελασσόνα δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές της πόλης, να αναζητήσει τα φημισμένα κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά της προϊόντα, αλλά και να οργανώσει ενδιαφέρουσες αποδράσεις στα χωριά της ευρύτερης περιοχής και του ορεινού όγκου του βουνού των θεών, του Ολύμπου.

pic01pic02pic03pic04pic05pic06pic07pic08pic09pic10pic11

Λίγα λόγια για μας

Διαθέτουμε μία σύγχρονη αίθουσα για τις κοινωνικές σας εκδηλώσεις όπως συνέδρια, γάμους, βαπτίσεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια για την άνετη διαμονή σας στην όμορφη πόλη της Ελασσόνας, ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε υπηρεσίες catering υψηλού επιπέδου για κάθε περίσταση.

Βρείτε μας στο ...

Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Δείτε βίντεο μας στο YouTube Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ολυμπιωτίσσης 13, Ελασσόνα
Τηλ: 24930 29515, Fax: 24930 29517
Κιν: 6972 602848

ΜΗ. Τ.Ε. 0725Κ114Κ0278501

Φόρμα Επικοινωνίας

My status

Βρίσκεστε εδώ: Ελασσόνα